Wat is het verschil tussen scheiden via een internetscheiding of via RFEA Marco Anjema?

Marco Anjema is erkend hypotheekadviseur, heeft veel fiscale kennis en heeft zich middels het Register Financieel EchtscheidingsAdviseur gespecialiseerd in het goed en zo snel mogelijk afronden van een scheiding. Daarbij streven wij ernaar om jullie beide zoveel mogelijk tevreden te stellen. Ons kantoor heeft als meerwaarde dat wij op alle vlakken u bij kunnen staan bij uw echtscheiding. We toetsen vooraf of de woonwensen haalbaar zijn en kijken direct hoe de financiële situatie van beide eruit ziet na de echtscheiding. Dat betekent dat wanneer er overeenstemming is deze ook uitvoerbaar zijn. Zowel wanneer het gaat om woning en hypotheek maar ook fiscaal. Een aantal voorbeelden zijn;

  • Wat is het beste voor de kinderen qua wonen, zorg en financiën
  • Hulp bij het vedelen van de boedel (bezittingen)
  • Wat is er eigenlijk bij het aangaan van geregistreerd partnerschap of huwelijk wettelijk geregeld en hoe vullen we het grijze gebied het beste samen in?
  • Kan ik de woning overnemen met een hypotheek of kan ik een nieuwe hypotheek voor een nieuwe woning betalen?
  • Advies over fiscale en overige financiële zaken
  • Opzeggen van het gezamenlijke verzekeringspakket en sluiten van twee individuele verzekeringspakketten op maat.
  • Regelen van de hypotheek (oversluiten, ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid, geheel nieuwe hypotheek) waarvan u van tevoren weet dat het past.
  • Overzicht van uw huishoudboekje na de scheiding

Bij een internetscheiding is er niet of nauwelijks sprake van persoonlijke begeleiding. Als dat er is dan zal dit via de mail of telefonisch gebeuren. Bij gebrek aan kennis bij een van de partijen of bij beide leidt dit tot niks of er worden verkeerde afspraken gemaakt waardoor u alsnog lijnrecht tegenover elkaar komt te staan bij de rechtbank. Doordat u beide een advocaat moet inschakelen zal dit niet alleen leiden tot een hoge kostenpost tevens start u beide individuele levens met 1-0 achterstand. U heeft niet meer de regie over uw eigen echtscheiding en zal de uitspraak van de rechter moeten afwachten. Voor niemand is die situatie wenselijk, zeker niet wanneer er kinderen in het spel zijn.