Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met jullie op zoek naar een oplossing voor het probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Onzekerheid over de financiële situatie na de (echt)scheiding zorgt voor stress en staat overleg over andere zaken in de weg. Marco zal op korte termijn inzichtelijk hebben hoe jullie huishoudboekje er na de (echt)scheiding uit ziet, rekening houdend met de fiscale regels in jullie individuele situatie na de (echt)scheiding. Dat geeft rust. Mede door deze helderheid zullen andere afspraken soepeler gemaakt kunnen worden.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt jullie om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben. Marco begeleidt jullie in dit proces met aandacht voor jullie emotie zonder dat deze het resultaat beïnvloed. Hij inventariseert jullie wensen en brengt deze in kaart. Wanneer jullie kennis en/of informatie op dit vlak niet hetzelfde is dan zorgt hij dat dit wordt rechtgetrokken. Op die manier kan hij met jullie beide tegelijk in gesprek blijven met gelijke aandacht voor jullie standpunten en wensen. Wanneer jullie weer op 1 lijn zitten kunnen de afspraken verder worden gemaakt.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Alles onder 1 dak

In het traject waarin Marco Anjema bemiddelt als mediator en adviseert als deskundig RFEA (Register Financieel EchtscheidingAdviseur) scheelt jullie tijd en geld. Behalve afspraken over het ouderschapsplan en kinderalimentatie, worden ook zaken als alimentatie, jullie hypotheek, de eigen woning, verzekeringspakket in goed overleg met jullie geregeld. Voordeel; geen dubbele advocaat kosten, geen apart mediation traject en kosten voor een advocaat om de echtscheiding in te schrijven bij de gemeente. Jullie hoeven maar 1 keer met je gegevens over straat om alles omtrent je (echt)scheiding in de breedste zin van het woord te regelen. Gemiddeld hebben stellen die uit elkaar gaan bij Financieel-gezond.nl, naast het gratis kennismakingsgesprek, 4 gesprekken nodig om tot overeenstemming te komen. Wij bieden, met die ervaring als basis, een financieel-echtscheidingspakket aan a € 1.750,00. Ga voor meer informatie via onze home page naar Financieel-gezond.nl – (Echt)scheidingen

Alles onder 1 dak, ont zorgt.