Autoverzekeringen

Graag bekijken we met jou de autoverzekering die het beste bij jou past. Daarom lichten we kort toe hoe dat nou werkt bij autoverzekeringen.

Je hebt keuze uit drie dekkingen welke je vervolgens aan kunt vullen met modules.

  • WA – Wettelijke aansprakelijkheid: Deze dekking is minimaal verplicht om te mogen auto rijden. Met deze verzekering ben je verzekerd wanneer je met jouw auto schade veroorzaakt aan andere auto’s, personen of spullen.
  • Bij Financieel-gezond.nl vullen we deze verzekering standaard aan met SVI dekking (Schade Verzekering Inzittenden) en verhaalsrecht
  • WA plus Beperkt Casco Dekking: Behalve schade aan anderen zijn een aantal schades verzekerd die je zelf aan je eigen voertuig veroorzaakt. Verzekerd zijn schade die ‘van buitenaf komt’. Bijvoorbeeld door BOB, (brand, ontploffing, bliksem), storm, hagel, diefstal, inbraak, ruitbreuk, joyriding (verhaalschade) en botsing met loslopende dieren
  • Meest gekozen voor auto’s met een leeftijd tussen de 6  tot en met 10 jaar oud.
  • Let op veel voorkomende schades zoals het raken van een paaltje moet je zelf betalen
  • Financieel-gezond.nl vult deze verzekering automatisch aan met SVI (Schade verzekering Inzittenden en Verhaalsrecht)
  • WA plus Allrisk dekking: Deze dekking is de meest uitgebreide dekking. Zelfs wanneer je zelf een deuk in je auto wordt het schade herstel vergoed. Ook schade door vandalisme is gedekt met deze uitgebreide dekking.
  • Meest gekozen bij auto’s met een leeftijd van jonger dan 6 jaar
  • Ook te kiezen bij oude auto’s met een hoge waarde omdat je bij schade niet je spaargeld wilt aanspreken voor herstel of vervanging

Wil je weten wat er precies wel en niet verzekerd is? Kijk in je polisvoorwaarden of bel 0592-866341. Dan helpt één van onze adviseurs je graag verder.

Wat is SVI – Schade Verzekering Inzittenden?

Een schadeverzekering Inzittenden dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval. Een SVI dekking keert het daadwerkelijke schadebedrag uit, dit in tegenstelling tot een OVI (Ongevallenverzekering Inzittenden) tot een in je polis genoemd maximum. De uitkering beperkt zich niet alleen tot letselschade, bijvoorbeeld bij invaliditeit die direct in verband staat met het ongeval, maar ook materiele kosten. Denk aan inkomstenderving, tijdelijk hulp in de huishouding maar ook je laptop die in de auto lag tijdens het ongeluk en herstel of vervangen moet worden. De SVI dekking keert uit zonder dat duidelijk hoeft te zijn wie de veroorzaker van de schade is.

Bij Financieel-gezond.nl adviseren wij om je autoverzekering standaard aan te vullen met een SVI dekking. Tegen een relatief lage bijbetaling vang je een enorm financieel risico op.

Verhaalsrecht

Verhaalsrecht betekend dat de verzekeringsmaatschappij de schade veroorzaakt door de tegenpartij verhaalt bij de verzekering van de tegenpartij. Wanneer je WA of WA plus Beperkt Casco verzekert bent dan heb je geen verhaalsrecht. Wanneer de tegenpartij jou schade heeft toegebracht maar dit niet wil erkennen dan zal je zelf de schade moeten verhalen bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Ook zal je zelf met deze in conclaaf moeten over de aansprakelijkheid en goed de bewijslast moeten aanbrengen. Een tijdrovende klus die veel energie kost.

Bij Financieel-gezond.nl adviseren wij onze klanten altijd om bij WA of WA plus Beperkt Casco deze altijd aan te vullen met verhaalsrecht. Voor een kleine premieverhoging wordt je veel werk uit handen genomen en wordt de schade voor je verhaalt bij de tegenpartij door gespecialiseerde mensen.