Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met jullie op zoek naar een oplossing voor het probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Bij een echtscheiding zullen de partijen de beide echtgenoten zijn.

Mediation in plaats van twee advocaten

Als de partner ervoor kiest om de echtscheiding via een advocaat te regelen, bent u verplicht om ook een advocaat in te schakelen. Nadeel is dat jullie de kosten van 2 advocaten moeten te betalen. Deze tarieven zijn veel hoger dan die van een mediator. Een advocaat heeft ook niet de kennis in huis, om jullie echtscheiding financieel goed af te handelen zoals een RFEA die kennis wel heeft.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt jullie om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Financiële duidelijkheid en het in goede banen leiden van de gesprekken (mediation & vakkundig advies)

In het traject waarin Marco Anjema bemiddelt als mediator en adviseert als deskundig RFEA (Register Financieel EchtscheidingAdviseur) scheelt jullie tijd en geld. Behalve afspraken over het ouderschapsplan en kinderalimentatie, worden ook zaken als alimentatie, jullie hypotheek, de eigen woning enz. in goed overleg met jullie geregeld. Voordeel; geen dubbele advocaat kosten en geen apart mediation traject & traject bij een advocaat om de echtscheiding in te schrijven. Marco Anjema regelt jullie hele echtscheiding zonder dat jullie bij een advocaat aan tafel hoeven te zitten. Alles onder 1 dak, ont zorgt.