Wijziging omstandigheden

Na een scheiding moeten er een aantal zaken geregeld worden. Als jullie langer gescheiden zijn kunnen jullie te maken krijgen met wijziging van omstandigheden. Het kan noodzakelijk zijn om bestaande financiële afspraken te herzien bijvoorbeeld met betrekking tot alimentatie of bijvoorbeeld wanneer jij of je ex-partner opnieuw gaat trouwen of samenwonen. Financieel-gezond kan je deskundig advies geven en bemiddelen om samen met de ex-partner tot nieuwe afspraken te komen.

Aangifte Inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting over het jaar van de scheiding is een ingewikkelde aangifte. Of jullie nu gehuwd of samenwonend waren, maakt hierbij geen verschil. Financieel-gezond is ook hierin gespecialiseerd en kan dit volledig verzorgen.

Overlijden

Wat zijn de gevolgen voor de financiële positie van jou of je ex-partner als een van jullie komt te overlijden? Moet je wellicht je testament aanpassen? Wat gebeurt er met de zorg over minderjarige kinderen bij overlijden van een van de ouders? In bijna alle gevallen is het raadzaam een nieuw testament op te laten stellen.

Wij kunnen jullie, afgestemd op jullie wensen, hierin adviseren. Daarnaast kunnen wij ervoor zorgen dat de notaris de afspraken en besproken zaken in een testament voor je vastlegt.

In het geval van overlijden van je ex-partner zal in de meeste gevallen betekenen dat je financiële positie verandert. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het wegvallen van de partneralimentatie. Ook komt de eventuele zorg voor de kinderen bij jou te liggen. Daartegenover komt u wellicht in aanmerking voor het bijzonder partnerpensioen.

Wij kunnen voor jou doorrekenen wat dit in zo’n situatie financieel voor jou betekend. Op basis van deze berekeningen kunt je dan beslissen of en op welke manier het risico van overlijden van je ex-partner afgedekt dient te worden.

De echtscheidingsspecialist in Assen, Marco Anjema, helpt je na de scheiding met gewijzigde omstandigheden, aangifte Inkomstenbelasting, bij overlijden ex-partner en meer… in de regio Assen | Drenthe.