Waarom budgetcoaching?

Er kunnen verschillende redenen zijn, zonder dat er direct financiële problemen zijn, om met je financiën aan de slag te gaan met behulp van een budgetcoach van Financieel-gezond.nl;

  • Je wilt graag weten waar je je geld aan uit geeft
  • Onderzoeken of je wellicht teveel geld uitgeeft
  • Berekenen of je minder kunt gaan werken
  • Of je schulden kunt inlossen
  • Onderzoeken of je meer met je budget kunt doen dan je tot nu toe deed
  • Je wilt overzicht vanwege een nieuwe situatie door bijvoorbeeld (echt)scheiding, ontslag of ziekte waardoor je inkomen wijzigt maar je vaste lasten niet
  • Jullie hebben een gezamenlijke huishouden maar nog geen gezamenlijke financiële huishouding

Wanneer je financiële administratie op orde is, dan heb je overzicht en ben je beter in staat keuzes te maken. Dat geeft rust en een ontspannen gevoel. Daarnaast haal je het maximale uit je inkomen. Bij Financieel-gezond hebben we alle kennis en expertise in huis om jou/jullie te helpen om dit overzicht te krijgen.

Werkwijze

Inventariseren

Een financieel gezond huishouding en inzicht in je geldzaken start met een overzichtelijke administratie. De budgetcoach helpt bij het opzetten daarvan met tools en tips. Deze stap is de basis van het vervolgtraject.

De start van je financiële administratie is gemaakt.

Maandoverzicht

Naar aanleiding van de door jou aangeleverde gegevens stelt jouw budgetcoach een maand- en jaarbegroting op. Daaruit kunnen we opmaken of de inkomsten en uitgaven met elkaar in evenwicht zijn. Tevens kunnen we toetsen of er nog recht is op fiscale voordelen.

Wellicht loopt alles in de pas maar misschien ook niet. Op het moment dat inzichtelijk is wat de gevolgen zijn van de keuzes die je nu maakt, weet je of er een noodzaak is om aanpassingen te doen in je uitgavepatroon. Nu kan er voor de lange termijn plannen gemaakt worden waaraan het geld uitgegeven kan worden.

Budgetteren

Wanneer blijkt dat de uitgaven in evenwicht zijn met de inkomsten en dat we prima kunnen reserveren en sparen voor toekomstige uitgaven kunnen we gaan budgeteren.

Het kan ook zijn dat blijkt dat de inkomsten niet in evenwicht zijn met de uitgaven en dat er meer uitgaat dan dat er binnen komt. In dat geval bekijken we welke mogelijkheden er zijn om de uitgaven zodanig aan te passen dat er weer evenwicht ontstaat, zodat we een sluitend budgetplan hebben.

Inrichten van je financiële huishouden

Op basis van het passende budgetplan kunnen we jouw financiële huishouding gaan inrichten. Vervolgens start je met het leven naar dit budgetplan.

Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. Wanneer je merkt dat het nog lastig is om alles zelf te regelen dan kun je ervoor kiezen het begeleidingstraject te verlengen. Is dit niet nodig dan kunnen we je feliciteren! Je bent nu in staat om je financiële huishouding zelf voort te zetten.

Basistraject ‘Grip op je geld’:

Het basis traject duurt ongeveer 3 a 4 maanden. Tijdens het traject heb je naast de geplande afspraken onbeperkt telefonische begeleiding en begeleiding per mail. Het tarief voor het basistraject is € 545,-. Naast het coachingstraject is dit tarief inclusief:

  • Een map voorzien van een tabbladen set voor het ordenen van je thuis administratie
  • Kasboek

  Daarnaast ontvang je digitaal:

 • Maand- en jaaroverzicht per mail
 • Budgetplan per mail
 • Tips & tools, coaching en begeleiding

Verlening van het coachingstraject

Soms is het fijn om de begeleiding te verlengen zodat je nieuwe manier van budgetteren goed in je systeem is ingeslepen. Je kunt het traject op twee manier verlengen;

 • Aanvullende begeleiding gedurende 3 maanden: eenmalig €250,-
 • Maandabonnement: €85,- per maand

Het maandabonnement is maandelijks opzegbaar. De aanvullende begeleiding is op basis van 1 fysiek gesprek per maand en onbeperkte telefonische begeleiding en begeleiding per mail gedurende de verlengde periode.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in!