Budgetcoaching

Heb jij hulp nodig bij je financiën?

Astrid helpt je graag met budgetcoaching

Bij budgetcoaching draait alles om overzicht, inzicht en discipline. Dat is precies waarbij we je gaan helpen. Samen maken we een goede en overzichtelijke administratie aan wat de basis is van je financiële huishouding. We gaan de inkomsten en uitgaven inzichtelijk maken, bespreken besparingsmogelijkheden, verruimen waar mogelijk het inkomen (toeslagen/heffingen), beantwoorden de vragen en ondersteunen, adviseren, coachen en motiveren. Het meest wenselijke moment om een budgetcoach in te schakelen is op het moment dat het overzicht in de administratie weg is en hierdoor niet gereserveerd en/of gespaard wordt. Er kunnen al lichte schulden zijn ontstaan maar dat hoeft niet. Wanneer er wel sprake is van betalingsachterstanden en/of schulden moet de situatie zo zijn dat deze vanuit het inkomen voldaan kunnen worden. Des te sneller je start des te meer winst er letterlijk en figuurlijk te behalen valt.

In de volgende situaties kan een financiële coach het verschil maken:

  • (Echt)scheiding waardoor het inkomen anders wordt of wanneer je de administratie moet gaan verzorgen wat je nooit deed
  • Je geen idee hebt waar je geld blijft, er niet wordt gespaard en/of gereserveerd
  • Aankomende veranderingen in inkomen door bijvoorbeeld verlies van je baan of ziekte, (echt)scheiding of naderend pensioen
  • Bij starters op de woningmarkt en geen idee hebt wat er op je af komt
  • Administratie is niet je ding, je weet niet hoe je structuur aan moet brengen en graag hulp wilt krijgen van overzicht en maken van een begroting.

Budgetcoaching voor particulieren, werkgevers, gemeenten en wooncorporaties

Financieel-gezond biedt budgetcoaching op maat voor verschillende doelgroepen, want ook voor bedrijven kan een financiële coach het verschil maken. Ook al gaat het dan om het coachen van werknemers, cliënten, huurders etc. Daarom bieden we aparte trajecten aan voor: