Zon, zee…..ziekenhuis?

De meivakantie staat voor de deur. Dat betekent ontspannen, genieten van het lekkere weer en misschien zelfs een tripje naar het buitenland!

Zorgkosten in het buitenland

Het laatste wat uw wilt is ziek worden tijdens uw welverdiende vakantie. Maar heeft u of een van uw kinderen en/of reisgenoten, toch medische hulp nodig? Dan wil je niet ook nog eens onaangenaam verrast worden met torenhoge nota’s. Helaas loopt het weleens anders.

Nota van een buitenlandse zorgverlener?

Let dan goed op! Medische kosten gemaakt in het buitenland worden in Nederland eerst verhaald op uw zorgverzekering. Wanneer de nota van de zorgverlener onjuist of onvolledig is ingevuld, is de kans groot dat uw kosten niet vergoed worden. Let u daarom op of de volgende gegevens op uw nota staan.

Gegevens welke minimaal op uw zorgnota moeten staan voor de declaratie bij uw zorgverzekeraar:
– Voorletters
– Achternaam
– Geboortedatum
– Datum behandeling
– Bedrag behandeling
– Naam, adres en paraaf zorgaanbieder
– Gespecificeerde beschrijving van de kosten; aan de hand van
de beschrijving wordt bepaald of de kosten voor vergoeding
in aanmerking komen.

Controleer altijd bij uw zorgverzekeraar of er meer gegevens noodzakelijk zijn. Er zijn zorgverzekeraars die declaratieformulieren in verschillende talen op de website aanbieden. Controleer dit voordat u op reis gaat en sla een op uw mobiele/Tablet/Ipad op. Dit voorkomt vertaalkosten.

De medische kosten gemaakt in het buitenland worden vergoed naar NL maatstaven. Het verschil in prijs moet u, zonder doorlopende reisverzekering, uit eigen zak betalen. Deze kosten kunt u verzekeren op uw doorlopende reisverzekering door aanvullende dekkingen te nemen. Dit zijn de modules Geneeskundige kosten en Ongevallendekking. Wanneer uw verzekeringen via Financieel-gezond.nl lopen ont zorgen wij u daar waar het kan. Nadat u de kosten heeft geclaimd bij uw zorgverzekering komt u met de niet uitgekeerde kosten bij Financieel-gezond.nl. Wij zullen de overige kosten voor uw declareren.

Verzekerd op reis, verzekerd van dekking tegen onaangename kosten tijdens uw vakantie! Wel zo ontspannen