100% dekking in je zorgverzekering en toch betalen. Hoe zit dat?

In je polis staat dat je 100% vergoeding hebt bij medicatie. En toch stuurt de zorgeverzekeraar jouw een rekening. Hoe kan dat nou?
Een en ander heeft alles te maken of de medicatie wordt vergoedt vanuit de basisdekking of vanuit de aanvullende dekking. Welke medicijnen vanuit de basisdekking worden vergoed bepaalt de overheid. Wanneer de vergoeding vanuit de basisdekking wordt betaald moet je de eerste € 385.- zelf bijdragen. Dit heet dan ook je eigen bijdrage. Wanneer de hele eigen bijdrage in het lopende verzekeringsjaar tussen 1-1-2016 en 31-12-2016 is betaald, bijvoorbeeld op 16 juni 2016 dan wordt vanaf dat moment geen eigen bijdrage meer gevraagd. Sommige mensen hebben vrij snel hun eigen bijdrage voldaan en betalen de rest van het jaar niets meer bij. Anderen dragen niet of nauwelijks bij omdat zij minder of geen medicatie gebruiken welke vanuit de basisdekking wordt vergoedt.
Omdat de overheid jaarlijks aanpassingen (kan) doe(}n)t in de basisdekking kan dit erg verwarrend zijn.
Een eigen bijdrage is daarmee wat anders dan een eigen risico. Wanneer je ervoor hebt gekozen om medicatie vanuit de aanvullende dekking af te dekken kan je er ook voor kiezen om daarin een eigen risico te nemen. Bijvoorbeeld 70% vergoeding. Wanneer er dekking is vanuit de aanvullende verzekering betaal je altijd 30% zelf. Daarentegen is je premie ook lager dan bij bijvoorbeeld 100% dekking. Dit heeft niets te maken met eigen bijdrage.
De voorwaarden voor met name de aanvullende dekking is per verzekeraar verschillend. De wensen van de consument zijn ook verschillend. Het is daarom goed om jaarlijks te onderzoeken welke verzekeraar in jouw situatie bij je past. December is de maand om dit te onderzoeken.
Financieel-gezond.nl doet zaken met verschillende zorgaanbieders. U maakt daarbij gebruik van onze collectiviteitskorting.
Het hele jaar door biedt Financieel-gezond de mogelijkheid om te kijken of u via onze collectiviteitskorting voor de lopende verzekering minder premie betaald. Het enige verschil voor u is dat uw lopende polis ondergebracht wordt bij ons kantoor. U blijft bij uw huidige zorgverzekeraar met exact dezelfde dekking. Dat is interessant om te onderzoeken.
En in december helpen wij u natuurlijk in uw zoektoch naar een eventuele nieuwe zorgaanbieder. Of wellicht de bevestiging dat de gemaakte keuze nog steeds de beste is! En dat is ook fijn om te weten.
Gaat u naar “verzekeringen” om uw vergelijk meteen te maken.